Een Whisky Cadeau? Shop nu

Amsterdamsche Oude Jenever 1LTR

(0 reviews)
Amsterdamsche Oude Jenever is dubbel gebeide oude genever en is een bijzondere combinatie van 100% moutwijn, graandistillaat, jeneverbessen en kruiden. Onze Oude Genever wordt twee keer gedistilleerd (dubbel gebeid) en dankt zijn kleur aan een fustlagering van minstens 6 maanden.
  • Koop 6 voor
    € 22,95
  • Koop 12 voor
    € 22,30
  • Koop 18 voor
    € 22,00
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Amsterdamsche Oude Jenever 1LTR

Amsterdamsche Oude Jenever is dubbel gebeide oude genever en is een bijzondere combinatie van 100% moutwijn, graandistillaat, jeneverbessen en kruiden. De Oude Genever wordt twee keer gedistilleerd (dubbel gebeid) en dankt zijn kleur aan een fustlagering van minstens 6 maanden. 

Traditionele Oude Amsterdamse Jenever 

De Amsterdamsche Oude Jenever is een traditionele Oude Jenever, wat betekent dat het de kenmerkende smaak en stijl van jenever heeft die teruggrijpt op de Nederlandse jenevertraditie. Oude Jenever wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van moutwijn, wat het een rijke en complexe smaak geeft. De moutwijnbasis draagt bij aan de diepgang van de drank. Oude Jenever wordt op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen, wat resulteert in een aangename en aromatische drank. Je kunt tonen van jeneverbes, kruidnagel en andere kruidige elementen verwachten.

Amsterdamsche Oude Jenever puur of in de mix

Geniet van Amsterdamsche Oude Jenever puur, op kamertemperatuur, om de volledige smaakervaring te waarderen. Experimenteer met verschillende cocktailcreaties. Oude Jenever kan een uniek ingrediënt zijn in zowel klassieke als eigentijdse cocktails. Mix het bijvoorbeeld met een premium tonic voor een verfrissende jenever-tonic. Of probeer het in klassieke cocktails zoals de "Old Fashioned" of "Jenever Sour". 

Kenmerken van Oude Jenever

Oude jenever wordt gekenmerkt door een rijke en volle smaak met tonen van jeneverbessen, kruiden en specerijen. Het heeft een lichte zoetheid en een zachte bitterheid die perfect in balans is. Oude jenever heeft een heldere en complexe smaak die zowel puur als in cocktails tot zijn recht komt. De kleur van oude jenever varieert van lichtgeel tot goudbruin, afhankelijk van de rijpingsduur en de gebruikte botanicals. Het heeft een aangename textuur en een verfijnde afdronk, waardoor elke slok een genot is voor de zintuigen. Het alcoholpercentage van oude jenever ligt meestal tussen 30% en 40% alcohol per volume (ABV), waardoor het een sterke drank is met karakter.

Van Wees Distilleerderij

A.van Wees distilleerder de Ooievaar stamt uit 1782. Adriaan van Wees, neemt in 1922 distilleerderij en wijnkoperij Henri Matveld over. De reputatie van onze distilleerderij is gebaseerd op het verleden. Deze oorsprong, onze betrokkenheid bij de producten en extreme interesse in ons vak, houdt ons verre van massaproductie. Maar weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten.

Ontdek ook de overige dranken van Van Wees.

Meer informatie
Soort Oude Jenever
Merk Amsterdamsche
Land Nederland
Artikelnummer 20170962F
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op