Een Whisky Cadeau? Shop nu

Hendrick's Gin 0,70LTR

(0 reviews)

Hendrick's Gin is doordrenkt met de nieuwsgierige, maar toch prachtige essences van roos en komkommer, verrukkelijk ondersteund door niet minder dan 11 botanicals uit de vier hoeken van de wereld.

minus plus
  • Koop 6 voor € 34,30
  • Koop 12 voor € 33,70
  • Koop 18 voor € 33,10
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Hendricks Gin 0,70LTR

Hendrick's Gin is doordrenkt met de nieuwsgierige, maar toch prachtige essences van roos en komkommer, verrukkelijk ondersteund door niet minder dan 11 botanicals uit de vier hoeken van de wereld. Hendrick's Gin is een populaire gin die wordt geproduceerd in Schotland. Het staat bekend om zijn onderscheidende en verfijnde smaakprofiel. 

Een Schote gin van buitengewone aardigheid

Hendrick's Gin is een gin die met zorg en aandacht wordt vervaardigd in het Schotse Girvan. Wat deze gin zo bijzonder maakt, is het gebruik van ongebruikelijke ingrediënten zoals komkommer en rozenblaadjes, naast traditionele botanicals zoals jeneverbes en koriander. Deze combinatie geeft Hendrick's Gin een unieke, verfrissende smaak met een hint van bloemige tonen. Met zijn kenmerkende apothekersfles en een vleugje victoriaanse excentriciteit, is Hendrick's Gin niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Of je nu van gin-tonics houdt of op zoek bent naar een basis voor creatieve cocktails, Hendrick's Gin biedt een buitengewone gin-ervaring die zeker indruk zal maken.

Schotse Gin steeds populairder

Schotse gins zijn steeds populairder geworden en hebben hun eigen unieke karakter en smaakprofielen. Schotse ginproducenten gebruiken vaak een scala aan botanicals die variëren van inheemse Schotse kruiden en bloemen tot meer exotische en citrusachtige smaken. Dit kan leiden tot complexe en goed uitgebalanceerde ginrecepten. De locatie van de distilleerderijen in Schotland heeft invloed op de smaak van de gin. Bijvoorbeeld, gins uit de Highlands kunnen rijk en kruidig zijn, terwijl gins uit kustgebieden maritieme invloeden kunnen hebben, zoals zeewier of zeebries. Schotland staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit in de drankenindustrie, en dat geldt ook voor gin. Schotse ginproducenten besteden veel aandacht aan zowel de selectie van botanicals als het distillatieproces om gins van hoge kwaliteit te maken.

Hendrick's Gin

Hendrick's Gin werd voor het eerst geïntroduceerd in 1999 door William Grant & Sons, een bekend familiebedrijf dat ook eigenaar is van andere gerenommeerde Schotse distilleerderijen, waaronder Glenfiddich en Balvenie. Het idee achter Hendrick's Gin was om een gin te creëren die zich onderscheidde van de traditionele London Dry Gin, en daarom werd er gekozen voor een uniek smaakprofiel. Bovendien wordt Hendrick's Gin geproduceerd in kleine batches en wordt het gedestilleerd in twee verschillende soorten stills - een traditionele koperen pot still en een Carter-Head still. Deze dubbele distillatie draagt bij aan de complexiteit van de gin.

Hendrick's Gin wordt geleverd in een opvallende apothekersfles, met een etiket dat doet denken aan een victoriaanse uitstraling. Dit alles draagt bij aan de unieke uitstraling en de eigenzinnige persoonlijkheid van Hendrick's Gin. Met zijn onderscheidende smaak en stijl heeft Hendrick's Gin de afgelopen jaren wereldwijd veel populariteit verworven en heeft het een belangrijke rol gespeeld in de heropleving van gin als een trendy en veelzijdige drank.

Maak ook kennis met de overige dranken van Hendrick's Gin

Meer informatie
Soort Specerijen & Krachtig
Merk Hendrick's
Land Schotland
Artikelnummer 20170183G
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op